Portakal Soslu Ördek

1 bütün ördek 3 adet portakal 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı bal 1 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tane karabiber 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı deniz tuzu

Ördek temizlenip yıkanır, kağıt havlu ile iyice kurutulur.Derin bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ katılarak kızdırılır.1 tatlı kaşığı salça ve bir miktar tuz ,ördeğin üzerine ovuşturarak sürülür, kızgın sıvı yağda arkalı önlü dörder dakika kızartılır.Sivri bir bıçak yardımıyla birkaç yerine batırılır.Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir.Suyun içerisine defne yaprağı, deniz tuzu, kişniş ve 1 portakalın suyu eklenip orta ateşte 1 saat kadar pişmeye bırakılır.1 sonra ördeğin pişip pişmediği kontrol edilir, eğer pişmemişse pişirme süresi biraz daha uzatılır.Pişen ördek fırın tepsisine alınır.Sos için 2 portakalın suyu sıkılır, içerisine 1 yemek kaşığı bal ve ördeğin haşlanmış suyundan 1 kepçe kadar alınarak karıştırılır.Bu karışım ördeğin üzerine sürülür arta kalanı fırın tepsisine dökülür önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun :)

8 10
Kayıt Bulunamadı...
Bizi Takip Edin
FacebookTwitterYoutubeİnstagram
Bu sitedeki tüm içerikler ve görsel materyaller Köy-Tav a aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.
İletişim
Adres:
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kazan / Ankara
Tel:
0 532 4451173
© Köy-Tav. 2017 tüm hakları saklıdır.