1000 g ördek
1 iri soğan
2 orta boy patates
3 diş kabuklu sarımsak
1 limon
Bir tutam biberiye
Bir tutam taze kekik
Bir küçük ayva
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı mandalina suyu
Sosu için:
5 kuru incir
Bir su bardağı portakal suyu
Bir su bardağı ördek suyu
Karabiber
Tuz
3 diş sarımsakÖrdek, sebzelerle birlikte fırında yaklaşık 190 derecede bir buçuk saat pişirilir. Ayvalar, kabuklu halde iyice yumuşayana kadar ızgarada tutulur. Daha sonra bir tel süzgeç ile süzülerek hazır hale gelir. Bu arada bir tavada portakal suyu ve mandalina suyu yardımıyla patatesler ağır ateşte çektirilir.
SOSUN TARİFİ: Portakal suyu ve ördek suyu bir taşım kaynatılır daha sonra sarımsak ve incirler eklenerek yaklaşık 30 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek servise hazır hale gelir. Karabiber ve tuz eklenir. Afiyet olsun :)