4 çorba kaşığı süzme bal 2 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1\çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber Biber salçası
Temizlenerek ,yıkanmış ördek kağıt havlu yardımıya kurutulur. Ördek derisine,kürdan batılıralark ve çimdiklenerek,derinin yumuşaması,deri altındaki yağın yayılması sağlanır. Fırına sürmeden önce ,homojen şekilde hazırlanan sosa iyice bulanır. (Sosun yapılışı: bal, elma sirkesi, nar ekşisi, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiberi bir bardak kaynar suda iyice karıştırın.) Önceden 220 derece ısıtılmış fırına sürülür. İki saat kadar pişirilir. 1.saat sonunda çevrilmesini öneririz.
Tabağınızı isteğe bağlı süsleyerek sunum yapabilirsiniz.Afiyet olsun :)