Ördek

Ördek eti,bütün olarak, paketlenerek ,dondurulmuş şekilde ,seçkin market ve şarküterilerden temin edebilirsiniz.Füme,sucuk,salam,işlenmiş,parçalı,yarı pişmiş olarak sunabilmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Ördek,bütün olarak ,-40 derecede özenle şoklanmış ve paketlenmiştir.Yaklaşık 2,5 Kg ağırlığında satışa sunulmaktadır. Köy-Tav tarafından hazırlanan Eco-Poult's markası ile seçkin satış noktalarından temin edebilir,misafirlerinizi memnun etmek ve etkilemek için nefis ördek yemekleri hazırlayabilirsiniz. Pekin ördeği ,ziraat mühendisi ve veteriner gözetiminde,dogal ortamda üretilerek sofralarınıza sunulmaktadır.Üretimde,antikoksidial,antibiyotik v.b. katkı maddesi kullanılmamaktadır.Ördeklerimiz sağlıklı koşullarda üretilmekte,saklanmakta ve nakledilmektedir. Ambalajında ,dondurulmuş ya da taze olarak satılmaktadır. Köy-Tav tecrübesi ile,üretim maaliyetleri hesaplanarak,kaliteyi en uygun fiyatla sizlere sunmak önceliğimizdir. Yumurta satışımız bulunmamaktadır ancak,ördek yumurtasının,vücuttaki kanserojen hücrelerin bölünmesini baskı altına alma özelliğinden dolayı,çalışmalarımız devam etmektedir.

 Neden Ördek ?

Et yüksek kaliteli protein için iyi bir kaynaktır. Derisiz göğüs eti 100 gramı, bir porsiyon ,140 kalori içerir. Et de, B3 ve C. Mineraller demir, selenyum ve kalsiyum A ve C vitamini için iyi bir kaynaktır.
 
B3 Vitamini (Niasin)
 
100 gram/ bir porsiyon göğüs eti,niasin için günlük gereksinimlerin yüzde 50 sini karşılar. Bu vitamin vücuttaki yağ metabolizmasında önemli bir rol oynar. Ayrıca kolesterol düşürücü etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Niasin kan damarlarında plak formları okside olan (LDL) düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterol azaltmaya yardımcı olur. Bu kalp hastalığı riskini artırır. Eğer kalp sağlığı teşvik etmek istiyorsanız, ördek eti iyi bir seçimdir. Niasin aynı zamanda genetik destekler işler. Hücresel genetik materyal bileşenlerinin üretimi için niacin gerektirir. Yetersiz niasin DNA hasarına neden olabilir. Niasin aynı zamanda kan şekerini dengelemek için yardımcı olur ve insülin metabolizmasını düzenler. Ördek şeker hastaları için iyi bir besin öğesidir.
Proteinler
Vücut dokularının oluşumu, hücreler, enzimler ve hormonlar protein gerektirir. Hasarlı cildi onarmak, hücre zarı, kıkırdak ve dokular da yeterli protein mevcudiyetine muhtaçtır. Proteinler vücudun bağışıklık artırmak için yardımcı olur. Enfeksiyon mücadele yardımcı bazı antikorların oluşumuna yardımcı olurlar. Ördek göğsü 100 gram bir porsiyon protein günlük gereksinimleri yüzde 55 sağlar.
Demir
Ördek mükemmel bir demir kaynağıdır. Vücut optimal düzeyde gerçekleştirmek için yardımcı olur. Ördek de büyüyen çocuklar için iyi bir besin öğesidir.
Selenyum
Selenyum vücutta birçok enzimin faaliyetleri destekler. Ayrıca vücudun bağışıklık geliştirmek için antioksidan rolü vardır. Diğer antioksidanlar, vitamin C ve E ile birlikte selenyum serbest radikallere karşı hücreleri korumak için yardımcı olur. Kalp hastalığı ve kanser riskini azaltır. Ördek 100 gram bir porsiyon için günlük selenyum ihtiyacının yaklaşık yüzde 43 sağlar.
 
Komple Protein
 
Ördek eti size protein alımını artırmakda  yardımcı olur. Ördek amino asit profili diyette ihtiyaç duyulan  amino asit dengesini sağlayarak ,tam protein sağlar.  Protein bağışıklık sistemini destekler, doku korunmasına yardımcı olur  ve  cildinizi korur.
 
 
 
Çinko ve Selenyum
 
Ördek eti mineral alımını artırır .Selenyum ve çinko açısından  zengin bir kaynak olarak hizmet vermektedir. Bu mineraller  iki enzim işlevinde rol oynar  ve sağlıklı hücre metabolizması için gerekli enzimleri aktive ederler. Selenyum tiroid fonksiyonuna yardımcı olur Çinko ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirir. 
 
 
 
Vitaminler B-5 ve B-12
 
Her iki vitamin B-5 ve B-12 sinir sistemini destekler.Vitamin B-5 sinir hasarından korur B-12, sinir sinyalizasyonuna yardımcı olur.
 
 
 
Ördek protein ve selenyum, fosfor, çinko, demir, bakır ve sodyum gibi mineraller çok yüksektir. Vitaminler, riboflavin, niasin, tiamin, pantotenik asit, vitamin B6 ve B12 bolca bulunmaktadır.Derisi  çıkarılmış ördek etinin yağ oranı, tavuk etinden daha düşüktür. Deri  altındaki  yağ oranı yüksektir ve bu yağ,çoklu doymamış yağ  içerdiğinden ,vucutta zeytinyağı gibi davranır,sağlıklıdır.  Yağ, düşük sıcaklıkta katılaşırken sığır yağından  daha iyi olduğu düşünülmektedir. 
 
 
 
Antioksidan Serbest radikalleri kalp hastalığı ve kanser riskini artırır. Selenyum serbest radikalleri,nötralize eder, hücreleri korumaya yardımcı olur. 100 gram ördek eti, selenyum günlük ihtiyacının yaklaşık yüzde 43ünü  sağlar
 
Kansızlık B12 vitamini ,kansızlığın önlenmesinde yardımcı olur ve Demir kırmızı kan hücrelerinde hemoglobin oluşumunu yardımcı olur.
 
Çinko ve selenyum,antioksidan özellikleri  ile, bağışıklık sistemini güçlendirir
 
Genel Fiziksel ve Ruh Sağlığı Bakır tarafından desteklenir. Vücudumuz bakır gerekir;hem fiziksel ve ruhsal sağlık için hayati önem taşımaktadır temel bir mineraldir
 
Kemik Sağlığı Kemik ve mineral yoğunluğunu artırarak,osteoporozün önlenmesine yardımcı olur.
 
Kilo kaybı
 
Yardımcı metabolizması B vitamini yağ asitleri ve amino asitler, vücuda iletişim kurarak metabolizmayı düzenleyen yardımcı olan bir çoklu doymamış yağ asididir Omega-6 yağ yakmak için önemlidir.
 
Yüksek protein düzeyine sahiptir.
 
Güzellik
 
Ördek etinin ,100 gr'ı ,Niasin Riboflavin sağlıklı cilt ve saç da iyi bir cilt için sorumludur. yağ Omega 3 ve 6 da cilt ve saç teşvik büyüme için mükemmel bir destektir. günlük ihtiyacımızı yüzde 28 oranında karşılar.Omega 6 Rosecea ve Egzama  tedavisinde ile yardımcı olunmaktadır
 

 

Tablo 2. 100 gram tarafından karşılandı ışık mesleklerdeki Önerilen Günlük Besin Ödenek yüzdesi 70kg (154 lb) için (RDA) yetişkin erkekler, yaş 23-50 yaş, (3.53 oz.) Pişmiş ördek ve (yenilebilir kısmı, çeşitli parçalar ) Tablo 1'de verilere dayanarak.

Besin

Yağsız et + cilt

Yağsız et, sadece

RDA

Bütün

göğüs

Bacak

Bütün

göğüs

Bacak

gıda, enerji

% 12

% 7

% 8

% 7

% 5

% 6

2740 kcal

Yağ

% 31

% 12

% 12

% 12

% 3

% 7

91 gr

Protein

% 30

% 39

% 42

% 37

% 44

% 46

63 g

Kalsiyum

% 1

% 1

% 1

% 1

% 1

% 1

1000 mg'lık

Demir

% 27

% 33

% 21

% 27

% 45

% 23

10 mg

Magnezyum

% 4

ND

ND

% 5

ND

ND

400 mg

Fosfor

% 22

ND

ND

% 29

ND

ND

700 mg

Potasyum

% 10

ND

ND

% 13

ND

ND

2000 mg

Sodyum

% 2

% 4

% 5

% 3

% 4

% 5

2400 mg

Çinko

% 12

ND

ND

% 17

ND

ND

15.0 mg

Bakır

% 11

ND

ND

% 12

ND

ND

2.0 mg

Manganez

% 1

ND

ND

% 1

ND

ND

3.0 mg

Selenyum

% 29

% 38

% 31

% 32

% 41

% 31

70 mcg

Thiamin

% 12

ND

ND

% 17

ND

ND

1.5 mg

b 2 vitamini

% 16

ND

ND

% 28

ND

ND

1,7 mg

niasin

% 25

% 41

% 30

% 27

% 54

% 28

19.0 mg

Pantotenik asit

% 16

ND

ND

% 21

ND

ND

7.0 mg

B6 vitamini

% 9

ND

ND

% 13

ND

ND

2.0 mg

Folik asit

% 3

ND

ND

% 5

ND

ND

200 mcg

B12 vitamini

% 15

ND

ND

% 20

ND

ND

2.0 mcg

A vitamini

% 4

ND

ND

% 2

ND

ND

5000 IU

E vitamini

% 7

ND

ND

% 7

ND

ND

10 mg

C vitamini

ND

% 5

% 3

ND

% 5

% 4

60 mg

Linoleik asit

% 55

% 25

% 29

% 21

% 5

% 13

6.1 g

Doymuş yağ a.

% 32

% 10

% 10

% 14

% 2

% 4

30.4g

Kolesterol

% 28

% 45

% 38

% 30

% 48

% 35

300mg

ND = Tespit Edilemeyen

 sığır turundan gelen ördek, broyler, hindi ve ve yağsız + yağ (cilt / yağ ile) pişmiş bacak eti Tablo 3. besin kompozisyonu (miktar 100g yenilebilir kısmı başına)

Besin

birim

Ördek bacak

Broiler bacak

hindi bacağı

Domuz bacak (jambon)

sığır yuvarlak

gıda, enerji

kcal

217

232

170

273

240

Yağ

g

11

13

5

18

14

Protein

g

27

26

28

27

27

Kalsiyum

mg

10

12

23

14

6

Demir

mg

2.1

1.3

2.6

1.0

2.5

Sodyum

mg

110

87

80

60

61

Selenyum

mcg

22

21

40

45

27

C vitamini

mg

1.5

ND

ND

0.3

ND

niasin

mg

5.8

6.2

3.3

4.6

4.0

Linoleik asit

g

1.7

2.6

1.2

1.5

0.4

doymuş FA

g

3.0

3.7

1.7

6.5

5.2

FA unsat mono

g

5.6

5.2

1.6

7.9

5.8

Poli unsat FA

g

1.9

3.0

1.5

1.7

0.5

Kolesterol

mg

114

92

70

94

80

Not: USDA besin veritabanından elde edilen veriler. ördek yavrusu değerleri tespit değildi çünkü tabloda listelenen (ancak Tablo 1-2 listelenmiştir) değil Besinler ihmal edildi.

, broiler ve hindi, ve yağsız et pişmiş bacak eti Tablo 4. besin kompozisyonu (sadece yalın) (Tüm AMTS / 100g yenilebilir kısmı)

Besin

birim

Ördek bacak

Broiler bacak

hindi bacağı

Domuz bacak (jambon)

sığır yuvarlak

gıda, enerji

kcal

178

191

159

211

191

Yağ

g

6

8

4

9

7

Protein

g

29

27

29

29

29

Kalsiyum

mg

10

12

22

7

5

Demir

mg

2.3

1.3

2.7

1.1

2.7

Sodyum

mg

108

91

81

64

64

Selenyum

mcg

22

41

50

28

 

C vitamini

mg

2.3

ND

ND

0.4

ND

niasin

mg

5.3

6.3

3.3

4.9

4.3

Linoleik asit

g

0.8

1.6

0.9

0.8

0.2

doymuş FA

g

1.3

2.3

1.3

3.3

2.6

FA unsat mono

g

2.6

3.1

0.9

4,5

3.1

Poli unsat FA

g

0.9

2

1.1

0.9

0.3

Kolesterol

mg

105

94

119

94

78

Not: USDA besin veritabanından elde edilen veriler. ördek yavrusu değerleri tespit değildi çünkü tabloda listelenen (ancak Tablo 1-2 listelenmiştir) değil Besinler ihmal edildi.

Tablo 2

 

Tüm tutarlar 100g yenilebilir kısmı başına ördekler, broiler ve hindilerde, pişmiş göğüs  eti için geçerlidir.

Besin

birim

Ördek göğüs

Broiler göğüs

hindi göğsü

   

gıda, enerji

kcal

140

165

135

   

Yağ

g

2.5

3.6

0.7

   

Protein

g

28

31

30

   

Kalsiyum

mg

9,0

15.0

12.0

   

Demir

mg

4,5

1.0

1.5

   

Sodyum

mg

105

74

52

   

Selenyum

mcg

29.0

27.6

32.1

   

C vitamini

mg

3.2

ND

ND

   

niasin

mg

10.4

13.7

7.5

   

Linoleik asit

g

0.3

0.6

0.1

   

Doymuş yağ a.

g

0.6

1.0

0.2

   

fa unsat mono

g

0.9

1.2

0.1

   

Poli unsat fa

g

0.4

0.8

0.2

   

Kolesterol

mg

143

85

83

   
 
5 116
Kayıt Bulunamadı...
Bizi Takip Edin
FacebookTwitterYoutubeİnstagram
Bu sitedeki tüm içerikler ve görsel materyaller Köy-Tav a aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.
İletişim
Adres:
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kazan / Ankara
Tel:
0 532 4451173
© Köy-Tav. 2017 tüm hakları saklıdır.