Ördek Tandır

1000 g ördek 1 iri soğan 2 orta boy patates 3 diş kabuklu sarımsak 1 limon Bir tutam biberiye Bir tutam taze kekik Bir küçük ayva Yarım çay bardağı portakal suyu Yarım çay bardağı mandalina suyu Sosu için: 5 kuru incir Bir su bardağı portakal suyu Bir su bardağı ördek suyu Karabiber Tuz 3 diş sarımsak

Ördek, sebzelerle birlikte fırında yaklaşık 190 derecede bir buçuk saat pişirilir. Ayvalar, kabuklu halde iyice yumuşayana kadar ızgarada tutulur. Daha sonra bir tel süzgeç ile süzülerek hazır hale gelir. Bu arada bir tavada portakal suyu ve mandalina suyu yardımıyla patatesler ağır ateşte çektirilir. 

SOSUN TARİFİ: Portakal suyu ve ördek suyu bir taşım kaynatılır daha sonra sarımsak ve incirler eklenerek yaklaşık 30 dakika kaynatıldıktan sonra süzülerek servise hazır hale gelir. Karabiber ve tuz eklenir. Afiyet olsun :)

 
8 10
Kayıt Bulunamadı...
Bizi Takip Edin
FacebookTwitterYoutubeİnstagram
Bu sitedeki tüm içerikler ve görsel materyaller Köy-Tav a aittir. İzinsiz kopyalanamaz veya çoğaltılamaz.
İletişim
Adres:
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kazan / Ankara
Tel:
0 532 4451173
© Köy-Tav. 2017 tüm hakları saklıdır.